Îți dorești să vizitezi România în concediu: Vacanțele aici s-ar putea ieftini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vacanțele în România s-ar putea ieftini. Asta pentru că Ministerul Turismului din România a transmis luni Ministerului Finanţelor solicitarea de reducere la 9% a cotei de TVA pentru agenţiile de turism, urmând că aceasta să ajungă la Comisia Europeană.

„Am înaintat astăzi Ministerului Finanţelor documentele necesare pentru reducerea TVA la 9% pentru produsele comercializate de agenţiile de turism. Finanţele, după ce vor analiza solicitarea noastră, vor transmite propunerea către Comisia Europeană”, a declarat Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, pentru Mediafax.

Acesta a precizat că, în vreme ce hotelurile şi restaurantele au o cotă de TVA de 9%, agenţiile de voiaj, care aduc turişti străini, au 19%.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a solicitat reducerea TVA la 9% astfel încât să fie sprijinite agenţiile de voiaj care aduc circa 75% din turiştii străini în România.

Impactul financiar este estimat la circa patru milioane de euro. În schimb, acest sprijin ar putea stimula numărul turiştilor străini care să vizitează ţara şi implicit încasările din turism, care este o activitate de export.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...