Nume
Parola
Vizualizări: 3097
Activități de propagare a drepturilor copilului la Gimnaziul Teatral ”Ion Luca Caragiale” din Chișinău
Chișinău, 26 Mai 2015 — Serviciul protecția drepturilor copilului al Oficiului Avocatului Poporului continuă Săptămînalul dedicat Zilei internaționale a copilului cu
La 26 mai 2015 Liliana Cerici, consultant în Serviciul protecția drepturilor copilului, s-a întîlnit cu elevii din clasele a șaptea și a opta. Copiii au participat la jocuri interactive despre drepturile și obligațiile copilului. Forma interactivă a permis o abordare pe înțelesul copiilor, care s-au implicat activ în activități.
Elevii au discutat despre fiecare drept și despre cum este realizat acesta, micii cercetători au studiat cauzele care împiedică realizarea drepturilor și au făcut concluzii despre regulile unei societăți bazate pe respectul drepturilor omului. Copiii au vorbit despre obligațiile care derivă din drepturi și au lucrat în grup modelînd situații de încălcare a drepturilor copilului și căutînd soluții pentru astfel de cazuri.
Elevii și-au exprimat dorințele care urmează să fie realizate în vacanța de vară și totodată au discutat despre obligațiile de care trebuie să țină cont. Copiii i-au invitat pe reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului să vină și la toamnă cu astfel de activități.
Săptămînalul dedicat Zilei internaționale a copilului este o ocazie în plus pentru instituția ombudsmanului să discute cu copiii despre drepturile lor, să le ofere mai multe informații din domeniu, confirmînd astfel eficiența unui dialog direct cu copiii.