Potrivit surselor citate, câştigătoarea premiului Grammy nu a luat încă o decizie privind filmul, întrucât este însărcinată cu gemeni. Însă cum este vorba numai despre un rol de voce, aceste surse afirmă că studioul şi regizorul vor face tot ce este necesar pentru a se adapta la programul ei.

Cântăreaţa a anunţat la începutul lui februarie că este însărcinată şi s-a retras de pe afişul festivalului de la Coachella până la sfârşitul lunii.

Potrivit Variety, Donald Glover va interpreta vocea lui Simba, în timp ce James Earl Jones va relua rolul tatălui lui Simba, Mufasa.

Filmul ar urma să fie realizat cât de curând posibil, chiar dacă Favreau începe să lucreze în această perioadă la un sequel al recentului său megasucces "The Jungle Book".

"Lion King" a fost lansat iniţial în 1994 şi este unul dintre filmele de animaţie care au adus cele mai mari venituri din toate timpurile, cu încasări de 968,5 milioane de dolari în întreaga lume.

Accentul pus de studio pe adaptările cu actori urmează după succesele "Alice in Wonderland" (2010), "Maleficent" (2014), "Cinderella" (2015) şi, ceva mai recent, "Beauty and the Beast".

Aceasta ar fi primul rol într-un film pentru cântăreaţă după ce a asigurat vocea unuia dintre personajele din filmul de animaţie "Epic", al studiourilor Fox.