Pavel Filip și Federica Morgherini au semnat Acordul privind schimbul și protecția informațiilor clasificate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cadrul vizitei la Bruxelles, premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care este și vicepreședintele Comisiei Europene. Cei doi au trecut în revistă evoluțiile interne din Republica Moldova, inclusiv principalele realizări obținute în implementarea Agendei de Asociere 2014-2016 și au făcut un schimb de păreri privind dezvoltarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Pavel Filip a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, menționând ca prioritate reforma administrației publice și a sistemului de pensii: „Evaluările, atât pozitive, cât și critice sunt utile în promovarea corectă a reformelor pe plan intern și ne ajută să ne perfecționăm. Vom ține cont de recomandările venite din partea UE, atât cele constate în recentul Raport, cât și cele identificate în procesul de negociere a Agendei de Asociere”, a spus Pavel Filip.

La finalul întrevederii, Pavel Filip și Federica Mogherini au semnat Acordul între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate, care va contribui la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul protecției informațiilor clasificate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...