Bibliotecile naționale din Moldova și Cehia au semnat un acord. Vor avea loc schimburi de experiență

4786
Foto: Ministerul Culturii

Biblioteca Națională a Republicii Moldova urmează să aibă mai multe colaborări cu Biblioteca Națională a Cehiei, după ce între cele două instituții a fost semnat un acord cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Moldova și Cehia.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Culturii, acordul prevede schimbul de specialiști de biblioteci, pe bază de reciprocitate, în scopul de a împărtăși experiența și realizările celor două biblioteci, dezvoltarea cooperării în domenii de interes reciproc și revizuirea altor domenii de colaborare reciproc avantajoase. De asemenea, instituțiile vor continua să lucreze la prezentarea virtuală a manuscriselor digitizate de BNRM și/sau cărți vechi în NLCR Manuscriptorium Biblioteca Digitală, care este cel mai mare serviciu de agregare europeană în domeniu.

Totodată, în cadrul evenimentului de marcare a celor 25 de ani ai relațiilor moldo-cehe a avut loc lansarea unei expoziții de documente și publicații din colecțiile BNRM și din biblioteca personală a E.S. Zdenek Krejci, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova. Expoziția cuprinde compartimente referitoare la cultura și literatura cehă, istoria, arhitectura și arta Cehiei, cele mai atractive locuri turistice, parcursul european al Cehiei, istoricul relațiilor moldo-cehe și asistența Cehiei pentru Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente