(video) Au fost anunțați câștigătorii celei de-a doua ediții a Concursului Național al Tinerilor Juriști

concurs_main
Foto: Facebook/ELSAMoldova

Cei mai talentați studenți de la facultățile de drept din țară au luptat în finala Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Inițiativa agentului economic vine să inspire și să motiveze tinerii abili și valoroși să-și o facă o carieră aici, acasă. Ruslan Uskov, managing partner companiei Brodsky Uskov Looper Reed & Partners a declarat că concursul este o modalitate de a arăta că și la noi în țară profesioniștii au unde lucra, că nu este necesar să plece peste hotare, căci specialiștii buni sunt prețuiți aici. Atât Camera de Comerț Americană, cât și compania Brodsky Uskov Looper Reed & Partners sunt cointersați în tineri specialiști, pe care sunt pregătiți să-i învețe și să lucreze cu ei, să le ofere posibilitatea să crească profesional aici în țară.

Din cei o sută de participanți înscriși la concurs, în finală au ajuns doar șase tineri cărora li se oferă oportunitatea de a face un stagiu de practică în cadrul unor instituţii de elită precum compania juridică „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” şi Camera de Comerţ Americană din Moldova, care a salutat inițiativa agentului economic și a considerat oportun să se alăture acestui scop nobil.

„Camera Americană de Comerț este o asociație de business, iar membrii noștri, la momentul de astăzi zic că cea mai mare provocare a R. Moldova este lipsa de forță de muncă calificată, lipsa de specialiști, respectiv preocuparea AmCham-ului reieșind din această constatare este să contribuim la dezvoltarea tinerei generații, să contribuim la dezvoltarea tinerilor specialiști din R. Moldova”, a explicat Mila Malairau–director executiv al Camerei de Comerţ Americane din Moldova

La ultima probă, tinerii au simulat un proces de judecată ca la carte, iar în funcție de cunoștințele juridice și de prestația personală membrii juriului care au fost și judecători au decis cine sunt câștigătorii

Participanții spun că premiul concursului este foarte atractiv și au depus eforturi considerabile pentru a ajunge în finală. Prezentă la eveniment, Sofia, una dintre câștigătoarele primei ediții spune că a fost angajată în urma stagiului, iar de atunci și-a îmbogățit bagajul de cunoștințe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente