(video) Noul Porsche 919 Hybrid are cel mai eficient motor turbo din toată istoria companiei

Porsche a prezentat oficial noul său prototip 919 Hybrid, pregătit pentru noul sezon de curse de anduranţă WEC la categoria de top LMP1. Nemţii vor încerca cu această maşină să-şi păstreze titlurile cucerite, inclusiv şi cel luat anul trecut la maratonul de 24 de ore de la Le Mans.

Noul automobil este dotat cu un propulsor turbo V4 actualizat, care are un volum de 2.0 litri şi este numit cel mai eficient motor cu ardere internă din toată istoria Porsche şi până în prezent. Acesta lucrează cu un sistem hibrid care produce 8MJ, asemenea fiind folosit şi de rivalii de la Toyota. Puterea totală se ridică la peste 900 de CP.

Vezi şi: (video) Prototipul Toyota şi trei echipaje sunt pregătite pentru noul sezon WEC

De asemenea, ca şi Toyota, la testele de pe circuitul Monza vor fi folosite versiuni ale maşinii cu un kit aerodinamic care oferă o forţă de apăsare mică. Cât de mult se va schimba forma maşinii la prima etapă WEC de la Silverstone nu se cunoaşte deocamdată.

Chiar dacă şasiul a rămas neschimbat al treilea an consecutiv, şeful echipei Porsche Andreas Seidl a spus că acest lucru nu se va manifesta negativ asupra eficienţei. Potrivit acestuia, în proporţie de 60-70% automobilul este nou.

În acest sezon Porsche va scoate pe circuite două echipaje cu câte trei piloţi profesionişti. Prima maşină va fi condusă de Neel Jani, André Lotterer şi Nick Tandy, iar a doua de Timo Bernhard, Earl Bamber şi Brendon Hartley.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/