Delegația regiunii transnistrene sabotează angajamentele asumate anterior în CUC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Delegația Chișinăului în procesul de reglementare a problemei transnistrene spune că partea transnistreană sabotează angajamentele asumate anterior în Comisia Unificată de Control (CUC).

Pe 30 martie curent, în or. Bender s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), prezidată de către delegația Federației Ruse, în cadrul căreia au fost abordate 11 subiecte.

Comisia a aprobat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit (CMÎ) privind situația în Zona de Securitate.

Totodată, a fost remarcat faptul că pe 28 martie a.c. a avut loc întrevederea copreşedinţilor CUC, Reprezentanților Ucrainei şi Misiunii OSCE, în scopul identificării unei soluţii amiabile întru realizarea punctului 3 al. Procesului verbal Nr. 828 din 13 ianuarie 2017, care prevede iniţierea și elaborarea unui mecanism de monitorizare a situaţiei din Zona de Securitate.

Argumentele și propunerile delegației moldovenești şi reprezentantului Ucrainei exprimate pe marginea subiectului, în cadrul ședinței, nu au fost acceptate de către componenta transnistreană, fiind manifestată poziţia neconstructivă a acesteia şi lipsa unui dialog pozitiv.

În context, reprezentanţii Republicii Moldova în CUC constată că delegaţia Tiraspolului susţinută tacit de componenta delegaţiei Federaţiei Ruse, sub diferite tertipuri și interpretări manifestă indiferență și sabotarea angajamentelor asumate anterior.

Alte subiecte de actualitate au fost transferate pentru următoarea ședință, care se va desfășura pe 6 aprilie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...