icon

Preşedintele Parlamentului luxemburghez către Premierul Filip: Vă doresc curaj, răbdare și motivare, să vă urmați parcursul european

30-03-2017 21:46
802

Posibilităţile de consolidare a dialogului politico-economic moldo - luxemburghez au fost discutate astăzi la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Preşedintele Parlamentului Marelui Ducat de Luxemburg, Mars di Bartolomeo. Părțile au menționat importanța dinamizării cooperării bilaterale, atât la nivel guvernamental, cât și parlamentar, precum și necesitatea amplificării colaborării pe domeniile de interes reciproc.

 

”Luxemburgul s-a dovedit a fi un prieten bun al Republicii Moldova. Am simțit suportul Dumneavoastră în implementarea Acordului de Asociere cu UE, lucru pentru care vă suntem recunoscători”, a spus Pavel Filip.

 

În context, șeful Guvernului l-a informat pe oficialul luxemburghez despre agenda de reforme a Executivului, evidențiind în mod special reformele din domeniul social, al justiției, măsurile de contracarare a corupției, reforma administrației publice. ”Avem nevoie de sprijin în realizarea acestor reforme și nu vorbesc despre bani, mă refer la susținere în implementarea reformelor, pe care le facem nu pentru UE, ci pentru cetățenii noștri”, a subliniat Premierul Pavel Filip, menționând că își dorește ireversibilitatea reformelor, dar și simțirea beneficiilor lor concrete de către cetățeni.

 

La rândul său, Președintele legislativului luxemburghez a spus că țara sa va susține Republica Moldova în realizarea reformelor vizând modernizarea țării și în eforturile sale de raliere la standardele și valorile europene, precum libertatea, democrația și toleranța. Vă doresc să aveți curaj, răbdare și motivare, să vă urmați parcursul european”, a conchis Mars di Bartolomeo.

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31