Igor Dodon se întâlnește cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

Preşedintele Igor Dodon se întâlnește joi, 30 martie, cu liderul separatist transnistrean Vadim Krasnoselski. Întâlnirea va avea loc la Holercani. Igor Dodon a anunțat anterior, la întâlnirea cu presa, că pe agenda discuțiilor vor fi pachetul de măsuri din 8 puncte, agreat anterior de cei doi,

Astfel, cele 8 puncte privind problema transnistreană prevede restabilirea telefoniei fixe între cele două maluri ale râului Nistru; aplicarea mecanismului de aprobare a documentelor de absolvire a Universității „T. Șevcenko” din Tiraspol; eliberarea plăcilor de înmatriculare auto, proprietarii cărora au viza de reședință în localitățile din regiunea transnistreană; restabilirea mecanismelor de prelucrare a pământurilor agricole pentru locuitorii din satele raionului Dubăsari; mecanismul de funcționare a celor 8 instituții de învățământ școlar care se află pe teritoriul regiunii transnistrene; introducerea unui moratoriu la dosarele penale de pe ambele părți, initiate împotriva persoanelor publice corespunzătoare; deschiderea podului peste Nistru din satele Gura Bâcului-Bâciok.

Reamintim: preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit miercuri, 4 ianuarie, cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski în oraşul Bender.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.