După decizia instanţei, avocaţii au declarat că este încălcat dreptul la apărare al clientului lor. Totodată, ei au afirmat au depus mai multe cereri pentru a demonstra nevinovăţia lui Veaceslav Platon.

Acuzatorul de stat a pledat pentru respingerea tuturor solicitărilor.

Decizia instanţei pe marginea cererilor va fi pronunţată pe 4 aprilie. Nici Vladimir Plahotniuc, nici purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Precizăm că dosarul este examinat de mai bine de o lună în lipsa lui Veaceslav Platon.
Potrivit avocaţilor, judecătorii au decis eliminarea inculpatului din proces din motiv că acesta nu s-ar fi supus unor cerinţe.

Platon este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii şi este acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Acuzatorii de stat spun că el ar fi dobândit ilicit 800 de milioane de lei. Veaceslav Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat că banii ar fi fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.