Fostul deputat PD, acuzat de trădare de patrie rămâne în arest. Bolboceanu: Nu am vândut secrete de stat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ales al poporului din partea Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu a fost adus astăzi la Curtea de Apel. Magistrații urmau să decidă dacă îl lasă sau nu după gratii pe ex-deputatul, acuzat de trădare de patrie. Chiar dacă avocații lui au insistat pe faptul că el nu trebuie menținut în arest, judecătorii au menținut decizia primei instanțe.

Și dacă la judecătoria Centru, Iurie Bolboceanu nu a venit plângându-se pe starea precară de sănătate, la instanța superioară, acuzatul a fost prezent.

„Eu nu am divulgat secrete de stat și nu am prejudiciat Republica Moldova. Sper că este un confuz și organele de drept se vor clarifica”, a declarat Bolboceanu în timp ce un gardian îi punea cătușele.

Amintim că Iurie Bolboceanu a fost reținut de procurorii pe cauze speciale printr-o operațiune desfășurată în premieră în Republica Moldova. El este acuzat de faptul că a vândut unui spion străin secrete de stat. Potrivit anchetatorilor, Bolboceanu lua pentru serviciile sale de la câteva sute de euro la câteva mii. În timpul perchezițiilor efectuate în casa fostului deputat, au fost găsite zeci de mii de euro, bani care ar proveni din afacerea periculoasă. Totodată, au fost găsite un laptop special și un telefon mobil prin intermediul căruia Bolboceanu ar fi vorbit cu cel pe care îl informa. Dacă vina lui va fi demonstrată, fostul deputat PD, Iurie Bolboceanu riscă până la 20 de ani de pușcărie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...