(foto) Lista spațiilor de coworking din Chișinău unde poți merge să lucrezi

3
Foto: Facebook/ Generator Hub

În Chișinău apar tot mai multe spații de coworking, acele spații deschise care reunesc startupperi și liberi profesioniști. Este o bună oportunitate, pe motiv că în hub-uri îţi poţi găsi parteneri pentru afacerea ta, poți întâlni potențiali investitori sau beneficia de evenimente informative. Mai jos poți analiza lista tuturor hub-urilor din Chișinău unde poți lucra individual sau cu echipa ta.

#1. Tekwill

Tekwill își propune să dezvolte competitivitatea sectorului TIC prin inițiative educaționale racordate la cerințele industriei, susținerea antreprenoriatului IT și crearea produselor și serviciilor inovative. Spaţiul dedicat Tekwill este pus la dispoziţie de Universitatea Tehnică a Moldovei şi are o suprafaţă de 3400 m2. Tekwill oferă acces la 150 de spații de coworking, 12 săli de întâlniri și conferințe, 10 spații de oficii, evenimente antreprenoriale și de comunitate, posibilitatea de conectare la rețele locale și internaționale de investitori. Peste 1.000 de persoane vor beneficia anual de activităţile şi iniţiativele lansate.

Adresă: str. Studenților 9/11

Photo Credit: Facebook/Tekwill, privesc.eu

#2. iHUB Chișinău

Spațiul își propune să reunească oameni, resurse, experiențe și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile scalabile în domeniul IT, impulsionând colaborarea și cultura de comunitate și susținând dezvoltarea unor produse viabile create de către antreprenorii IT. Rezidenții pot beneficia de o ambianță confortabilă – spații de lucru perfect adaptate tendințelor, necesităților și resurselor. Prin intermediul iHUB ei au posibilitatea să se conecteze la rețele locale și internaționale de investitori, să întâlnească potențiali parteneri, să acceseze evenimente antreprenoriale, să profite de programe utile și de un transfer efectiv de know-how.

Adresă: str. 31 August 1989 street, 78

Photo Credit: Facebook/iHUB

#3. Dreamups

Dreamups este o comunitate de tineri și idei care încurajează inovația și susține startup-urile din Republica Moldova pentru a asigura crearea unui mediu de afaceri corect, competitiv și sustenabil. Beneficiarii au la dispoziție un spațiu de învățare, acces la servicii pentru dezvoltarea startup-urilor și încurajarea inovațiilor. În acest spațiu se poate implica mediul de business local, instituțiile publice, fundațiile, experții și mentorii, investitorii, antreprenorii, freelanceriii, tinerii, ONG-urile din domeniu și asociațiile de cercetare științifică.

Adresă: str. Uzinelor 1

Photo Credit: Facebook/Dreamups

#4. ZIPhouse

Centrul ZIPhouse are ca scop crearea unui mediu creativ, prodigios, racordat unui spațiu cu resurse adecvate, care va contribui la formarea și perfecționarea competențelor și abilităților speciale ale studenților, tinerilor designeri și antreprenori, precum și ale specialiștilor din domeniu, în corespundere cu solicitările sectorului industriei ușoare, bazându-se pe simbioza celor mai bune practici educaționale și a tehnologiilor avansate de design-proiectare și fabricație tehnologică.

Adresă: str. Studenților 9/19

Photo Credit: Facebook/ZIPhouse

#5. Generator HUB

Acest HUB a fost înființat cu scopul de a motiva creșterea sectorului IT din Moldova, prin crearea unui spațiu de lucru comun accesibil și ajustabil, unde startup-urile din domeniu ar putea obține o experiență total diferită, formând o comunitate ce funcționează în baza schimbului de know-how și idei.Generator Hub este un spațiu pentru coworking pentru 60 persoane, cu acces nelimitat WiFi, imprimantă, mini-bucătărie, ș.a. Acesta mai dispune și de spaţiu pentru evenimente, cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri. Beneficiarii pot selecta între câteva tipuri de abonament în dependență de frecvența utilizării spațiului (fix, flexibil, pentru o zi, pentru echipă, pentru evenimente).

Adresă: Ștefan cel Mare, 202 (Kentford bloc 2)

Photo Credit: Facebook/Generator Hub

#6. 404 Moldova

Acest spațiu de coworking oferă freelancerilor, specialiștilor IT și programatorilor specializați în cloud computing oportunități de cooperare cu parteneri străini, încurajează actorii pe piață să colaboreze și să creeze start-upuri ce au rolul de a exporta servicii IT calitative. Spațiul de coworking este o încăpere comună de birouri, care poate fi folosit de mai mulți antrepenori și profesioniști independenți, fiind însă extrem de atractiv pentru freelanceri, persoanele care călătoresc mult sau companiile care se află la început de cale. „404 Not Found” are trei săli de conferințe, o bucătărie dotată, două băi și un spațiu de coworking capabil să găzduiască 50 de persoane.

Adresă: Blvd. Dacia nr. 23 et. 3

Photo Credit: Facebook/404 Moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente