Ziua Internațională a Păsărilor va fi sărbătorită în Parcul Valea Morilor din Capitală

captura pasare

Sâmbătă, pe data de 1 aprilie, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vă invită să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Păsărilor!

Acest eveniment, celebrat în întreaga lume de mai mult de un secol, marchează anual semnarea Convenţiei Internaţionale pentru Protecţia Păsărilor (01.04.1906). Această Convenție a avut ca scop atragerea atenţiei asupra speciilor pe cale de dispariţie (proces accelerat de activitatea umană), a căror supravieţuire depinde în totalitate tot de noi, oamenii.

An de an, această sărbătoare a luat amploare, și tot mai multe țări au început să organizeze evenimente axate pe protejarea păsărilor.

Prin urmare, această zi reprezintă o ocazie potrivită să cunoaștem mai bine păsările, să le studiem modul de viață, și să înțelegem necesitatea protecţiei lor. Evenimentul reprezintă și o bună ocazie pentru a vizita locuri în care putem observa păsări în habitatul lor natural: lacuri, păduri, lunci și câmpii.

De aceea, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii îi invită pe toți iubitorii de păsări la o tură de observații în Parcul Valea Morilor din Capitală, la ora 10:00.

Organizatorii anunță că, la fel ca și anul trecut, toți doritorii se vor aduna la baza scărilor principale, iar de acolo vor face plimbări pe teritoriul parcului pentru a vedeacât mai multe specii de păsări și pentru a răspunde la întrebările celor prezenți. De asemenea, organizatorii vor pune la dispoziția tuturor celor interesați echipament de observare a păsărilor (lunete, binocluri, ghiduri de identificare a păsărilor).

Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente