10 evenimente frumoase la care puteți să vă petreceți ziua de miercuri, 29 martie

WBNDCVXO83
Foto: stocksnap.io/Valeria Boltneva

Ziua de miercuri se anunță a fi una interesantă, iar asta se datorează în mare parte evenimentelor captivante ce se organizează la Chișinău. Iată recomandările noastre pentru ziua de miercuri, 29 martie.

#1. Hackathon Dataviz

Ce faci pe 29 martie? Ia-ți prietenii, colegii, întreaga echipă, chiar și vecinii și vino la primul Hackathon în vizualizarea datelor statistice – DATAVIZ. Sună complicat? Ai să vezi că e mai simplu decât orice formulă matematică. DATAVIZ Hackathon adună tineri din diverse domenii: studenți la economie, sociologie, statistică, programatori, ONG-iști, jurnaliști, designeri grafici, academicieni, activiști, pentru că noi credem că statistica poate fi valorificată prin colaborarea profesioniștilor din mai multe domenii. Evenimentul are loc la Leogrand Hotel & Convention Center, începând cu ora 09:00. Aflați mai multe detalii aici.

 

#2. Atelier de lucru „Cum aplicăm Legea Voluntariatului” 

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” în parteneriat cu Centrul Republican al Voluntarilor anunță despre organizarea unui atelier de lucru cu tema „Aspecte legislative privind acreditarea instituțiilor gazdă a activității de voluntariat”, pentru coordonatorii de voluntari din cadrul instituțiilor gazdă a activității de voluntariat în data de 29 martie 2017, ora: 10:00 în cadrul Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico” (bd. Ștefan cel Mare 169, et. 1, sala „nota 10”).
Scopul atelierului este de a motiva și sprijini coordonatorii de voluntari din cadrul Instituțiilor Gazdă a Activității de Voluntariat în completarea documentației ce vizează lucrul în domeniu, precum și procedura de obținere și completare a carnetelor de voluntariat. Detalii despre acest eveniment aflați aici.

 

#3. Romanul „Roşu şi negru” de Val Butnaru sub zodia cromatică

La Biblioteca „B. P. Hasdeu” va avea loc  o masă rotundă cu genericul Romanul „Roşu şi negru”, cu participarea jurnalistului Val Butnaru. Evenimentul începe la ora 13:00. Aflați detalii pe pagina de Facebook.

 

#4. A vedea / A descrie / A gândi, cu Alex Cosmescu

La Buncher (str. 31 august 1989, nr. 137) are loc un atelier cu Alex Cosmescu. Pentru o mare parte din public, artele vizuale oferă doar un prilej de a te uita la ceva. Uneori, se întâmplă că un aspect al ceea ce vedem ne afectează emoțional – și vorbim în termeni de „mi-a plăcut / nu mi-a plăcut” sau „frumos / asta nu-i artă”. Cu atât mai mult dacă e vorba de artă contemporană. În cadrul acestui atelier, veți explora modurile în care puteți exprima în limbaj ceea ce vedeți atunci când observați atent o lucrare artistică și felul în care, eventual, îi puteți atribui o semnificație pe baza acestei observări / descrieri. Alex Cosmescu este cercetător științific la Academia de Științe a Moldovei. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#5. Vernisajul expozitiei Nikifor Sviristuhin

Alianța Franceză din Chișinău te invită la expoziția lui Nikifor Sviristuhin. Evenimentul are loc la ora 16:00 la sediul Alianței (sf. Țării 18). Detalii despre artist puteți afla aici.

 

#6. Miss ASEM – Viitoarea femeie de Afaceri, ediția a XV-a

Academia de Studii Economice a Moldovei, sub egida rectorului şi Senatul Studenţesc al ASEM organizează cea de-a XV- a ediţie concursului de frumuseţe şi inteligenţă „Miss ASEM – Viitoarea Femeie de Afaceri”, tinerele aspirante la titlul de „cea mai frumoasă domnişoară care va reprezinta ASEM-ul în anul 2017”. Participantele vor fi supuse la patru probe în care se vor manifesta cum pot mai bine, iar juriul format din reprezentanții sponsorilor și vedete autohtone le vor evalua obiectiv, vor decide unanim și vor desemna câștigătoarea concursului cu titlul Miss ASEM 2017. Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

 

#7. Poetul Robert Șerban la Chișinău

Pe parcursul acestor două zile, 29 și 30 martie, poetul Robert Șerban va fi la Chișinău, iar cu această ocazie va fi protagonistul mai multor evenimente. Vă invităm pe toți cei care îi apreciați poezia, activitatea de editor și ziarist să participați la unul sau mai multe dintre ele. Evenimentele vor începe la ora 17:00 la Spiru Haret. Programul detaliat îl puteți afla aici.

 

#8. Eu SHE Ea

Asociația pentru Dezvoltare Creativă vă invită la un eveniment cu și pentru femei active „eu SHE ea”, marca „Bright Ideas @ Work”, ce va avea loc pe 29 martie, cu începere de la ora 17:30, la Thomas Albert Hotel, str. Tolstoi 3/1. Scopul evenimentului este de a sparge stereotipurile de gen, de a valorifica potențialul și de accentua rolul femeii în societate. Pentru a participa la eveniment vă rugăm să vă înregistrați online, completând FORMULARUL. Puteți urmări detaliile aici.

 

#9. Seara poeziilor de dragoste

Vrei să simți atmosfera primăverii în ecoul poeziilor de dragoste? Ai o poezie care îți place mult sau vrei să auzi cele mai frumoase poezii de dragoste? Atunci, la Valea Morilor (Scara Cascadelor) te așteaptă o seară magică. Evenimentul începe la ora 18:00. Urmăriți detaliile aici.

 

#10. Stand UP Comedy Ediția 10

Miercuri, 29 martie, vino să râzi alături de băieții de la Stand UP Comedy. În ajunul zilei umorului, organizatorii au un invitat special. Evenimentul începe la ora 20:30 la Baker Street. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente