Primăria anunţă: Au fost reluate lucrările de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

Primăria municipiului Chişinău anunţă despre reluarea lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. În prezent se execută lucrări de pavare a trotuarelor, montare a bordurilor și a rețelelor pentru iluminatul stradal.

În perioada 13-27 martie curent, pe tronsonul cuprins între străzile Ciuflea și Armenească au fost realizate lucrări de placare cu pavaj a trotuarelor pe o suprafață de 4450 metri pătrați. De asemenea, au fost montate circa 800 metri liniari de bordură.

Potrivit municipalităţii, actualmente în perimetrul străzilor Armenească și A. Pușkin continuă lucrările de montare în subteran a rețelelor pentru iluminatul stradal. Până acum, au fost schimbaţi 221 de piloni pentru iluminatul stradal, incluşi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului central al capitalei.

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt va consta în continuarea lucrărilor la rețelele electrice, placarea cu pavaj a trotuarelor pe ambele sensuri și ridicarea bordurilor.

Primăria precizează că lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul primei etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.