Sexist şi ofensator – Daily Mail, criticat pentru imaginea folosită pe prima pagină a ediţiei de marţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ziarul Daily Mail a primit numeroase critici, după ce pe prima pagină a ediţiei de marţi a apărut o imagine cu Theresa May şi Nicola Sturgeon, alături de titlul „Forget about Brexit, who won Legs-it!”, făcând referire la picioarele şefelor guvernelor Marii Britanii şi Scoţiei. Aceasta a fost catalogată, online, de cititori şi politicieni, drept „sexistă şi ofensatoare”, informează News.ro, care citează The Guardian.

Un articol cu titlul „Finest weapons at their command? Those pins” („Cele mai bune arme la dispoziţia lor? Acele picioare”) a fost publicat, de asemenea. Un editorial semnat de Sarah Vine a făcut referire la picioarele prim-ministrului scoţian Nicola Sturgeon, descriindu-le drept „o încercare directă de seducţie”.

Prima pagină a ziarului Daily Mail, care a apărut pe Twitter luni seară, a fost criticată de cititori, între care s-au numărat şi politicieni.

Între primele persoane care au criticat pagina drept „sexistă şi ofensatoare” s-au numărat politicienii Harriet Harman şi Yvette Cooper.

„Suntem în anul 2017. Deciziile femeilor vor determina dacă Marea Britanie va continua să existe, iar ştirea de pe prima pagină este despre gambele lor. Fireşte”, a scris Yvette Cooper pe Twitter.

Ed Milibandt, fostul lider al Partidului Laburist, a scris pe Twitter: „Anii 1950 au sunat şi au cerut să le daţi înapoi titlul”.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a criticat, de asemenea, prima pagină a ziarului, spunând că astfel de atitudini nu ar trebui să mai existe. „Ruşine Daily Mail”, a adăugat el.

Prima pagină, care a prezentat o întâlnire, la Glasgow, a celor doi prim-miniştri pe tema Brexitului a arătat diferit în Scoţia. Versiunea scoţiană a ziarului Daily Mail a conţinut aceeaşi fotografie pe prima pagină, dar cu un alt titlu: „Oh so frosty! Secrets of Nicola and PM’s talk-in” („Atât de glacial! Secrete ale discuţiei prim-ministrului cu Nicola”).

Alţi utilizatori ai platformei de socializare Twitter au editat imaginea primei pagini publicate de Daily Mail. Într-una dintre versiunile modificate, cei doi prim-miniştri par să aibă câte patru picioare, iar imaginea este însoţită de titlul: „Nu credem că femeile sunt oameni”.

Theresa May s-a întâlnit luni cu prim-ministrul scoţian, Nicola Sturgeon, pentru prima dată după ce a blocat încercarea Scoţiei de a organiza un al doilea referendum pe tema independenţei, o întâlnire pe care Sturgeon a catalogat-o drept „cordială şi pragmatică”.

Întâlnirea a avut loc cu doar o zi înainte ca Adunarea scoţiană să reia o dezbatere cu privire la independenţă în urma căreia Nicola Sturgeon ar urma să primească autoritatea să ceară organizarea unui nou referendum.

Nicola Sturgeon exercită presiuni în vederea organizării acestui nou refrendum în a doua jumătate a lui 2018 sau în prima jumătate a lui 2019, înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană (UE), însă Theresa May i-a transmis că ”nu este momentul acum”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...