(foto) Trei tineri atacau violent femei pe stradă şi le furau genţile. Ce riscă aceștia

collage

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 17 şi 19 ani, originari din raioanele Ialoveni, Hânceşti şi Teleneşti, au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuiţi de comiterea jafurilor stradale în serie pe teritoriul Capitalei.

Până în prezent, la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Botanica s-au adresat cinci femei, care au declarat că au fost jefuite de bunuri materiale în timp ce se deplasau pe stradă.

Infracţiunile de jaf au fost săvârşite pe parcursul lunii martie curent, victimele fiind deposedate doar de genţi, în care se aflau mijloace financiare, telefoane mobile şi alte bunuri de preţ. Sumele pagubelor pricinuite ar fi de aproximativ 5.000 de lei. În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţii poliţiştii au constatat că, victimele erau atacate violent prin surprindere pe timp de seară, în stradă sau în scara blocului de locuit, atunci când nu erau însoţite de alte persoane. Imediat după atac indivizii dispăreau în direcţii necunoscute. Actualmente au fost iniţiate cauze penale pentru jaf în cadrul cărora sunt cercetaţi bănuiţii. Aceştia au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la cinci până la șapte ani. Este de meniţionat că în urma percheziţiilor corporale au fost depistate câteva telefoane mobile ale victimelor, iar o geantă sustrasă a fost depistată într-un parc, aruncată imediat după jaf.

Poliţia Capitalei a intensificat măsurile profilactice de combatere a criminalităţii stradale şi solicită cetăţenilor să alerteze imediat Serviciul specializat 902, atunci când au devenit victime sau martori ai unei infracţiuni.

 

1

2

3

4

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente