În partida a 3-a campionii au început în forţă disputa cu studenţii agrarieni şi după primul sfert conduceau cu scorul de 29-18. Elevii antrenorului Alexandru Şestopal au încercat să redreseze situaţia, dar adversarii lor au controlat jocul şi au obţinut o victorie meritată, cu scorul de 80-65, iar odată cu aceasta au câştigat meciul decisiv din seria finală.

Clubul Donbaschet-USM  a fost fondat acum 5 ani şi chiar de la prima participare în campionat a cucerit medaliile de argint. La ediţiile ulterioare, formaţia al cărei antrenor a fost Ruslan Varzari, a urcat de fiecare dată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Baschet, Octavian Vucol, a înmânat echipei campioane medaliile de aur şi diplomele de merit, felicitându-i pe toţi cei care au contribuit la obţinerea acestui rezultat. Locul 3 a revenit baschetbaliştilor de la Cahul. La ceremonie au fost menţionaţi şi cei mai buni jucători ai ediţiei 2014-2015 a Campionatului Diviziei Naţionale. Cahuleanul Roman Rusu a fost desemnat cel mai bun apărător, iar Vladimir Prişcepnîi de la BC UASM a fost numit cel mai bun atacant. Vitalie Oprea de la echipa campioană a obţinut titlul de cel mai bun pivot, colegul său Eugen Nartov devenit cel mai bun marcator, iar căpitanul campionilor, Eugen Melnic, a fost declarat cel mai bun jucător al campionatului.

Următoarea ediţie, 2015-2016, a Campionatului Diviziei Naţionale de baschet masculin va începe la toamnă.