Un ofiţer al Serviciului Vamal a încercat să scape de urmărire şi a aruncat 40 mii euro într-un automobil părăsit

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chişinău a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a fost reţinut în momentul când i-a fost transmisă suma de 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Acesta a încercat să scape de urmărire şi a aruncat banii într-un automobilul părăsit, care se afla lângă scara blocului de locuit.

Inculpatul a fost reţinut acum trei luni, pe o cauza penală în care mai sunt vizaţi un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie şi şeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50 000 de euro, pe care l-a asigurat că pot interveni pe lângă procuror în vederea muşamalizării cazului de contrabandă, de care, chipurile, declarantul ar fi fost bănuit.

Ofiţerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chişinău a fost reţinut în momentul în i-a fost transmisă suma de 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Deşi bănuitul a încercat să scape de urmărire, după mai multe ore de căutări, a fost localizat şi reţinut. Banii au fost depistaţi într-un automobilul părăsit, care se afla lângă scara blocului de locuit al bănuitului, unde acesta, conştiintizând că este filat, i-a aruncat.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe şeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP, care este organizatorul acestei infracţiuni. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, fiind anunţat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind deja emis mandat de arest pentru 30 zile în contumacie.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.