21:34:18 28.03.2024
Stiri

Vladimir Jirinovski: Moldovenii sunt români!

Politică 25.05.2015 20:30 Vizualizări2024 Autor: Ziarul National
Vladimir Jirinovski: Moldovenii sunt români! xn--j1aidcn.org


Liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, a declarat în cadrul unui interviu acordat televiziunilor ruse că moldovenii sunt români, relatează portalul unimedia.md.

„Moldovenii sunt români! Noi, ruşii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români!”, a declarat Jirinovski.

Antiamerican, antiliberal, anticomunist, Vladimir Jirinovski este considerat de numeroşi observatori ca un opozant real al Kremlinului şi descris adeseori drept un clovn în mediile politice ruse.

Născut în 1946 în Kazahstan, el a ieşit din neantul politic la alegerile prezidenţiale din 1991, când a obţinut 8 la sută din voturi împotriva lui Boris Elţîn, principala sa promisiune de atunci fiind aceea de a scădea preţul la votcă.

După momentul de glorie din anii '90, când partidul său dispunea de un sfert din mandate în Camera inferioară a Parlamentului (Duma), Jirinovski a fost marginalizat în Rusia de Vladimir Putin fără a pierde din impetuozitatea sa verbală.

Ţipând şi gesticulând în faţa microfonului la fiecare apariţie publică, el nu ezită să profereze injurii (el a fost condamnat în 2010 pentru că l-a numit pe fostul primar al Moscovei „mafiot") şi să provoace certuri cu interlocutorii săi.

Cunoscut pentru luările de poziţie antisemite (în pofida originii evreieşti a tatălui său), Jirinovski şi-a manifestat simpatia faţă de dictatorul irakian Saddam Hussein, faţă de cel libian Muammar Kadhafi şi faţă de partidul de extremă dreapta francez Frontul Naţional.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md