FISC-ul la fitness: Sălile de sport din Chișinău au fost sancționate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sancțiuni fiscale în sumă de 145 mii lei și sancțiuni contravenționale în valoare de 28,6 mii lei au fost acordate sălilor de sport din capitală. Asta în cadrul controalelor efectuate de funcționarii fiscali în sălile de fitness de pe teritoriul municipiului Chișinău.

Verificările s-au axat pe abateri ce țin de utilizarea mașinilor de casă și control, de efectuare a decontărilor în numerar de la consumatori, de deținere a documentelor de proveniență pentru mărfurile supuse comercializării.

Timp de circa două săptămâni, inspectorii SFS au constatat, în cadrul celor 39 de controale fiscale, 28 de încălcări ale legislației fiscale.

Printre încălcări sunt: 8 cazuri de efectuare a încasărilor bănești în numerar fără utilizarea mașinii de casă și control existente, 10 cazuri de neasigurare a bilanțului numerarului în mașină de casă și control, etc.

Drept rezultat al încălcărilor înregistrate, urmează a fi aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 145 mii lei și sancțiuni contravenționale în valoare de 28,6 mii lei.

Potrivit FISC-ului, astfel de acțiuni nu au drept scop sancționarea contribuabililor, dar sunt axate pe instituirea unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni, bazat pe încredere și susținere reciprocă.

Acest fapt va condiționa reducerea considerabilă a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, dar și a numărului sancțiunilor aplicate agenților economici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...