(video) Elevii și profesorii din domeniul TIC vor beneficia de noi oportunități de dezvoltare a abilităților practice

Безымянный

La Chișinău a avut loc ceremonia de inaugurare a sălii Secției de Formare Continuă și Resurse Educaționale și a Laboratorului Multimedia din cadrul Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale – un spațiu modern de resurse educaționale pentru elevii și profesorii din domeniul TIC. Acestea sunt dotate cu echipamentul necesar pentru a transforma procesul de studiere și formare a elevilor și profesorilor într-unul adaptat cerințelor industriei TIC.

În spațiile inaugurate, atât elevii, cât și profesorii din cele 17 instituții arondate, dar și alți beneficiari vor avea acces la diverse cursuri și instruiri ce vor contribui la consolidarea cunoștințelor și competențelor lor practice. În acest sens, Secția este dotată cu echipament tehnic de ultimă generație, printre care: 12 calculatoare tip desktop cu sisteme de operare licențiate, trei laptopuri, scaner și copiator, tablă interactivă și proiector digital, programe educaționale și echipament care permit învățarea la distanță. Laboratorul Multimedia este echipat cu alte 11 calculatoare cu programe de design Adobe licențiate, o cameră video, proiector digital.

Totodată, în cadrul secției, profesorii din domeniul IT, dar și specialiștii IT vor putea beneficia de cursuri de formare profesională, stagii practice, stagii de formare continuă, conținutul cărora va fi elaborat în baza parteneriatelor cu agenții economici din această ramură. Aceștia vor fi invitați să participe personal la evaluarea calităților profesionale ale potențialilor viitori angajați ai lor.

Secția de Formare Continuă și Laboratorul Multimedia au fost create cu sprijinul Cooperării Austriece pentru Dezvoltare în cadrul Proiectului „Parteneriate pentru calitatea şi relevanţa învățământului profesional tehnic în domeniul TIC din Republica Moldova”, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC). Bugetul pentru instituirea Secției și a Laboratorului constituie circa 48 000 euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente