Valeriu Zgonea: România şi Suedia cooperează pentru integrarea Moldovei, Ucrainei şi Georgiei în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România şi Suedia cooperează pentru integrarea Moldovei, Ucrainei şi Georgiei în Uniunea Europeană, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Valeriu Zgonea, după întâlnirea cu omologul suedez, Urban Ahlin.

„România și Suedia se pot implica activ în sprijinirea modernizării capacităților instituționale și funcționale ale Parlamentelor statelor din vecinătatea Estică. Împreună, cred că putem să convingem toate statele membre UE să înțeleagă că fără o implicare profundă și un sprijin consistent acordat statelor din Parteneriatul Estic, și în mod particular Republicii Moldova, va fi dificil să avem un spațiu de securitate și stabilitate la granița de est a Uniunii”, a declarat Valeriu Zgonea, conform unui comunicat.

Acesta a dăugat că au fost discutate „perspectivele cu privire la avansul Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, dar și a statelor din Balcanii de vest către Bruxelles, către drumul european”.

Conform comunicatului, preşedintele Parlamentului Regatului Suediei, Urban Ahlin a spus că Suedia, România şi Republica Moldova lucrează împreună și analizează cum să ajute țara noastră să facă progrese privind parcursul european.

„România este cel mai mare investitor al Moldovei, iar Suedia este al doilea mare investitor al Moldovei. Suedia, România şi Moldova lucrează împreună cum să ajute Moldova să facă progrese să se apropie de integrarea în UE”, a spus înaltul oficial suedez.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...