Singurul lucru rămas de confirmat este care dintre Steaua şi ASA Târgu Mureş va reprezenta România în UEFA Champions League, în funcţie de echipa care va cuceri titlul. CFR Cluj, Dinamo şi Petrolul sunt în insolvenţă, în timp ce CS U Craiova nu poate juca în Europa pentru că a fost înfiinţată abia în urmă cu doi ani. În plus,U Cluj nu poate participa în Europa League, chiar dacă ar învinge Steaua în finala Cupei României, pentru că echipa a intrat în insolvenţă.

Steaua este singura grupare din Liga 1 cu şanse realiste de calificare în faza grupelor, indiferent de competiţie, trupa din Ghencea urmând să fie cap de serie în toate tururile preliminare din UEFA Champions League şi UEFA Europa League.

FC Botoşani va fi cap de serie doar în primul şi, eventual, al treilea tur al UEFA Europa League, dacă moldavii vor ajunge până acolo. În turul 3 ar prelua statutul echipei învinse în runda a doua. Astra, calificată anul trecut în grupele Europa League, va fi cap de serie în turul al doilea preliminar. Pentru a fi cap de serie şi în turul 3, giurgiuvenii au nevoie de un joc al rezultatelor favorabil în prima rundă de calificare.

În grupele UCL, campioana României va fi în urna a patra. Steaua ar fi sigură de urna a doua în grupele Europa League, în timp ce ASA, Astra şi Botoşani ar fi aproape sigur în cea de-a patra. Pregătirea de vară nu va dura prea mult pentru formaţiile mai sus amintite. Configuraţia clasamentului nu este stabilită 100%, dar repartizarea echipelor în competiţiile continentale nu mai poate suferi modificări.

Tragerea la sorţi a turului 2 preliminar din UCL şi a tururilor 1 şi 2 din UEL va avea loc pe 22 iunie. Pe 17 iulie va fi tragerea la sorţi a turului 3 preliminar din UCL şi UEL, iar pe 7 august tragerea la sorţi a play-off-ului. Pe 27 august se vor trage la sorţi grupele UCL şi pe 28 august cele din UEL. 

Fotbalul moldovenesc va fi reprezentat în această ediţie de Milsami Orhei (Liga Campionilor), Dacia Chişinău, Sheriff Tiraspol şi FC Tiraspol (Europa League).