Oficial european: Republica Moldova nu are șanse să se dezvolte dacă nu va fi eliminată imixtiunea politică și corupția din justiție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Niciun sector nu poate să progreseze, dacă nu este eliminată imixtiunea politică și corupția din justiție, dar și monopolul care se regăsește în mass-media. Părere a fost transmisă de Mindaugas Kacerauskis, însărcinat cu afaceri al Delegației UE de la Chișinău, în contextul raportului alternativ de progres privind implementarea Acordului de Asociere.

Oficialul a salutat eforturile societății civile și a încurajat implicarea activă a experților în monitorizarea proceselor.

Totodată, acesta a declarat că, în pofida beneficiilor pe care le oferă Acordul de Asociere Republicii Moldova, au fost constatate că urmează a fi rezolvate mai multe carențe de punere în aplicare.

„În pofida beneficiilor pe care le oferă Acordul de Asociere Republicii Moldova, noi constatăm că urmează a fi rezolvate mai multe carențe de punere în aplicare. Niciun sector nu poate să progreseze, dacă nu este eliminată imixtiunea politică și corupția din justiție, dar și ne îngrijorează faptul că mass-media este concentrată și monopolizată”, a declarat Kacerauskis.

Oficialul a atras atenția că UE va continua să monitorizeze eforturile guvernării de la Chișinău.

„Adoptarea mai multor legi este un lucru important, care va duce la dezvoltarea business-ului și a economiei, însă aplicarea acestora trebuie să fie preocuparea de bază. UE va continua să monitorizeze eforturile guvernării de la Chișinău, iar expertiza societății civile va fi de folos pentru noi”, a menționat Kacerauskis”, a declarat Mindaugas Kacerauskis, însărcinat cu afaceri al Delegației UE de la Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...