În faţa manifestanţilor a venit ministrul Educaţiei, Corina Fusu. În timp ce şefa de la educaţie îşi citea discursul de pe foaie, profesorii o huiduiau şi strigau "Ruşine!".

„Ştiu că actualul sistem de retribuire a muncii nu este foarte atractiv şi de cele mai multe ori sunteţi puşi în situaţia de a lucra peste normă, pentru ca, la finele lunii, să primiţi un salariu cât de cât decent. Ministerul Educaţiei conştientizează foarte bine rolul pedagogilor în societate, însă, din păcate, realităţile actuale nu ne oferă prea mult spaţiu de manevră”, a declarar Corina Fusu.

Şefa de la Educaţie a amintit că în cadrul negocierilor precedente cu sindicaliştii au fost identificate surse pentru majorarea indemnizaţiei unice pentru tinerii specialişti, majorarea burselor pentru studenţi, reuşindu-se, totodată,  reducerea normei didactice pentru tinerii specialişti cu 75% în primii trei ani de activitate.

Participanţii la protest, însă, s-au arătat indignaţi de faptul că guvernanţii nu au reuşit să găsească soluţii eficiente pentru a le majora salariile şi că, până acum, li s-a propus doar un adaos de 100 de lei, fapt ce i-a determinat pe sindicalişti să suspende negocierile şi să reia protestele.

Dacă nu vor fi auziţi, pedagogii anunţă că vor declanşa o grevă generală.

Amintim, că revendicările sindicatelor ţin de majorarea cu 50 % a salariului de funcţie al personalului didactic şi ştiinţifico-didactic, egalarea salariului pentru categoria I de salarizare a RTU cu mărimea minimului de existenţă, începând cu 1 ianuarie 2017 şi recalcularea anuală, necondiţionată, a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadraţi în câmpul muncii.