Metoda revoluționară de colectare a energiei solare fără utilizarea panourilor solare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Discuţiile despre schimbările climatice au început în urmă cu câteva decade, din momentul în care omenirea a înţeles că acţiunile sale influenţează mediul.

Cercetătorii au încercat din acel moment să dezvolte noi metode de reducere a emisiilor de carbon. Una dintre inovaţiile prin care doresc să reducă acest tip de poluare sunt ,„frunzele moleculare”, scrie descopera.ro.

Liang-shi Li din cadrul Universităţii Indiana şi o echipă de cercetători au descoperit metoda inovatoare de reciclare a dioxidului de carbon din atmosfera Pământului. Frunzele moleculare sunt una dintre cele mai eficiente metode de reducere a carbonului din prezent. Din monoxidul de carbon ar putea rezulta combustibil, ce ar putea fi utilizat pentru alimentarea vehiculelor şi a altor dispozitive.

Frunza moleculară ar putea ajuta omenirea să controleze mai bine efectul de seră. De la revoluţia industrială până în prezent, nivelul de dioxid de carbon a crescut de la 280 de părţi per milion la 400 de părţi per milion în ultimii 150 de ani .


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...