Igor Dodon l-a invitat pe Vadim Krasnoselski la Chișinău pe 30 martie

Președintele Igor Dodon și liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vor avea o întrevedere, la 30 martie, “într-o suburbie a Chișinăului”, a anunțat liderul transnistrean, citat de Novostipmr.com.

Vadim Krasnoselski a menţionat că la întâlnirea, care va avea loc la iniţiativa lui Igor Dodon, se va va discuta despre riscurile privind organizarea controlului vamal moldo-ucrainean la frontieră cu regiunea transnistreană.

Este vorba despre controlul comun la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Cuciurgan-Pervomaisk, unde acesta va fi efectuat de către polițiști, grăniceri și vameși din Republica Moldova și Ucraina.

“În 2006, exportul din Transnistria a primit o lovitură serioasă, acum în urma instalării acestor posturi importul în regiunea transnistreană va avea de suferit. Potrivit unor calcule preliminare pierderile vor constitui 40 milioane dolari.Dar este vorba de pierderile a mii de locuri de muncă, și distrugerea afacerilor  mici”, a declarat Krasnoselski în cadrul unui briefing de presă..

Preşedinţia deocamdată nu a oferit informații privind întrevederea respectivă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare