Ședință amânată în dosarul Usatîi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătorii au amânat din nou examinarea cauzei ce-l vizează pe primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

„Din nou am cerut accesul la actele care se referă nemijlocit la legalitatea ordonanței de recunoaștere în calitate de învinuit, dar procurorul ne-a refuzat categoric. Judecătorul, din păcate, a susținut poziția procurorului, ceea ce a dus la un mic conflict juridic în timpul ședinței”, a declarat avocatul lui Renato Usatîi, Ion Cerga.

Avocații lui Usatîi nu au reușit să cerceteze materiale din dosar. Și asta pentru că procurorul de caz a invocat taina anchetei.

„Materialele urmăririi penale pe care noi le-am solicitat fac parte din dosarul penal care a fost clasat și în cazul în care instanța de judecată și procurorul refuză să ne ofere actele date, ei ne defavorizează vizavi de oponentul nostru Gorbunțov, presupusă parte vătămată, dat fiind faptul că atât apărarea domnului Gorbunțov, cât și el, au recunoscut în instanța de judecată că dânșii au făcut cunoștință cu materiaelele cauzei clasate, pe care noi le solicităm pentru a face cunoștință.”, a menționat și avocatul Anatol Istrate.

Avocații au solicitat și recuzarea procurorului Vitalie Busuioc, pe motiv că acesta ar fi incompatibil cu anchetarea cauzei. La ședința următoare, instanța ar trebui să dea un răspuns.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...