Copiii din Moldova nu consumă cantitatea de fructe recomandată: „Coolege Vitamine” le vine în ajutor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului au parte astăzi de fructe proaspete în cadrul campaniei „Coolege Vitamine”, organizată de PNUD Moldova, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”.

Astfel, fructele vor fi distribuite la peste 6000 de copii din 49 de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Anenii Noi, Hâncești, Edineț, Briceni, Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Rezina, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Orhei.

Din toamna anului 2016, 3500 copii de la 5 grădinițe și școli din Chișinău primesc de două ori pe săptămână gustări de mere.

Distribuția este posibilă grație donațiilor companiilor din sectorul privat și din partea producătorilor și exportatorilor membri ai Asociației „Moldova-Fruct”, care împărtășesc viziunea campaniei „Coolege Vitamine”.

„Consider gestul de azi unul frumos și binevenit pentru copii. Sunt produse calitative, ecologice și daca înainte vitaminizam bucatele copiilor cu vitamina C din farmacii, acum o facem prin intermediul fructelor”, afirmă Zinaida Ceban, directoare a grădiniței „Andrieș” din Onițcani, raionul Criuleni.

Astfel, prin acest proiect pilot, se urmărește creșterea nivelului de conștientizare a necesității consumului de fructe proaspete de copii, dar și pavarea terenului în vederea implementării și testării programului „Fructe în școli”, deja funcțional în țările din regiune, exemplu fiind România și Polonia.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), copiii din Moldova consumă doar 60% din cantitatea zilnică minimă recomandată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...