CNA și FBI au semnat un memorandum de înțelegere. Serviciile vor avea schimb de informații

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un Memorandum de înțelegere a fost semnat astăzi între Serviciul prevenirea și combaterea spălării banilor (SPCSB) al CNA și Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite ale Americii. Evenimentul a avut loc la Chișinău, la sediul CNA, iar acordul a fost semnat de șeful SPCSB Vasile Şarco și Matthew S. Moon, șeful Secției Corupție Publică și Drepturi civile, subdiviziunea Investigații Criminale. Despre aceasta anunță Serviciul de presă al CNA prin intermediul unui comunicat. 

Potrivit CNA, documentul prevede cooperarea dintre servicii în domeniul schimbului de informații referitoare la prevenirea legalizării veniturilor infracționale, finanțarea terorismului și crimelor asociate cu acestea.

În conformitate cu legislația țării sale, fiecare Parte va putea prezenta informații altei Părți în mod spontan, dezvăluind, totodată, cauzele interpelării, dar și scopurile în care se vor utiliza informațiile obținute. Folosirea informației obținute în excesul scopurilor indicate, va fi interzisă, excepție făcând doar cazurile în care interpelantul primește acordul celeilalte părți.

Potrivit Memorandumului, toate informațiile oferite și primite de către părți trebuie să se păstreze în condiții securizate pentru a se asigura utilizarea lor exclusiv în modul autorizat de tratate cu regim confidențial.

Acordul intră în vigoare din data semnării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...