Acțiune de susținere a primarului de Basarabeasca, în fața Curții de Apel. Oamenii cer eliberarea din arest a alesului local

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți oameni s-au adunat în fața Curții de Apel, acolo unde magistrații urmează să decidă dacă îl lasă pe primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, în arest ori îl eliberează.

Fostul procuror Ivan Diacov a menționat mai multe erori de procedură în cazul reținerii lui Cimpoeș.

„Domnul Cimpoeș trebuia citat legal și nu luat cu mascați. Domnul Cimpoeș trebuie eliberat necondiționat iar procuroii care au organizat această anchetă trebuie pedepsiți. Ei au vrut să-și demonstreze puterea. Și poporul trebuie să-și demonstreze puterea ca pe viitor aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a declarat Diacov.

Primarul de Basarabeasca a fost reținut pentru faptul că nu ar fi curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său. Valentin Cimpoeș a primit mandat de arestare.

Mai multe voci susțin, însă, că dosarul deschis împotriva primarului este cusut cu ață albă.

„Este o comandă politică evidentă, executată la comanda lui Plahotniuc. Nici măcar nu Procuratura Basarabeasca a fost pusă să execute această comandă. A fost trimis direct de la GBC câinele credincios a lui Plahotniuc, procurorul Lilian Bacalîm”, a scris pe o rețea de socializare liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, membru al căruia este și Valentin Cimpoeș.

Procurorul vizat nu a comentat acuzațiile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...