„Faptul că el a fost înlăturat din sala de judecată nu-l privează de dreptul de a participa la măsura de reprimare care a fost solicitată astăzi.
Magistraţii ne-au respins acest demers şi au declarat că el nu va participa nici la prelungirea măsurii sub formă de arest. Domnul procuror a repetat încă o dată demersul care a fost anterior, deci probe noi şi circumstanţe noi nu a prezentat”, a declarat Eduard Rudenco.

Procurorul a refuzat să facă declaraţii pentru presă. O decizie cu privire la prelungirea măsurii preventive va fi luată vineri. Tot atunci, în faţa instanţei vor compărea mai mulţi martori ai apărării.

Veaceslav Platon este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii şi este acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Potrivit acuzatorilor de stat, el ar fi dobândit ilicit 800 de milioane de lei. Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat că banii au fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.