Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul socialist care ar urma…

Deputatul socialist care ar urma să preia funcția de ambasador al R. Moldova în Belarus a fost condamnat de două ori

Guvernul l-a rechemat miercuri, 22 martie, pe Gheorghe Hioară din funcția de ambasador al R. Moldova în Belarus. Acesta a fost numit în funcție  pe data de 2 iulie 2010. Hioară ar urma să fie înlocuit cu actualul deputat socialist, Victor Sorocean, deși acesta nu are nici studii în domeniu și nici nu a activat vreodată într-un mediu tangențial. 

(doc) Guvernul l-a rechemat pe ambasadorul R. Moldova în Belarus. Ce avere are deputatul socialist care ar urma să-l înlocuiască 

Victor Sorocean a fost de două ori condamnat. Prima dată, pe 21 februarie 1973, Judecătoria Bălţi l-a condamnat la închisoare cu suspendare, pe un termen de doi ani. Peste doi ani, pe 4 iunie 1975, Judecătoria din Krivorojsk, Ucraina, i-a dat 5 ani privaţiune de libertate, cu executare. În 2005, numele lui Sorocean a figurat într-un dosar penal iniţiat de CCCEC în baza art. 327, Cod Penal, „abuz de putere sau abuz de serviciu”. Sorocean a recunoscut problemele din trecut, menţionând că „dosarul cu CNA este încheiat şi că în anii 70 a fost un accident rutier, iar dosarul din 2005 e legat de activitatea mea din judeţ. Au fost nişte probleme, dar nu s-a găsit nimic”, a precizat el.

 

Citiți și: 

Controversaţii care au acces în Parlament