Nume
Parola
Vizualizări: 6210
Promovarea consumului de fructe în stare proaspătă continuă
22 Martie 2017 — Ce? PNUD Moldova, în cadrul inițiativei Coolege Vitamine, cu suportul Asociației producătorilor de fructe Moldova Fruct și cu susținerea producătorilor autohtoni de fructe, demarează o amplă campanie de donație de fructe proaspete în peste 44 de instituții de învățământ din R. Moldova. De donații vor beneficia circa 6000 copii. Organizatorii își propun să elaboreze și promoveze un program național de fructe în școli, luând-se în calcul bunele practici din regiune, precum și necesitatea implicării largi a sectorului privat la soluționarea problemei consumului redus de fructe proaspete în rândul copiilor. Grupul de jurnaliști va vizita şi una din instituțiile beneficiare de prima donație.

Cine? Reprezentanții PNUD, autorități publice locale, beneficiari.

Când? Joi, 23 Martie 2017, ora 10.15 (plecarea din Chișinău).

Unde? Satul Inițcani, Criuleni, raionul Criuleni și Olănești, Ștefan Vodă

Important. Inițiativa Coolege Vitamine este una pilot și include 5 instituții de învățământ din mun. Chișinău. Inițiativa îți propune sporirea graduală a consumului de fructe în școli și grădinițe prin implicarea sectorului privat și oferirea de gustări inovative de fructe. La moment de inițiativă beneficiază circa 3500 copii.

Pentru jurnaliștii interesați să participe va fi asigurat transport. Vă rugăm să confirmați participarea până miercuri, 22 martie, ora 19.00, pe adresa de e-mail dumitru.vasilescu@undp.org sau la nr. de telefon (022 839911 sau 060056556).

Inițiativa Coolege Vitamine este parte a proiectului de promovare a inovațiilor în sectorului privat, finanțată de Guvernul Norvegiei șli implementată de PNUD Moldova în parteneriat cu Ministerul Economiei și sectorul privat.