Doi tineri de 23 și 29 de ani, reținuți la frontiera de est a țării pentru traversarea ilegală a hotarului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean și un ucrainean au fost reținuți de oamenii legii pentru tentativa de traversare ilegală a frontierei moldo-ucrainene. Cazurile au avut loc pe 20 și 21 martie în apropiere de localitățile Tudora și Tocuz, cazurile fiind documentate de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST.

În primul caz este vorba despre un cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani, reținut în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră „Tudora-1”, la data de 20 martie curent. Din cercetări s-a aflat că tânărul a încercat să intre legal în țară, prin punctul de trecere „Palanca”, cu un lot de bunuri pentru care nu deținea actele necesare. La decizia organului vamal, persoanei nu i-a fost permisă trecerea mărfii peste frontiera de stat. Astfel, tânărul s-a întors pe teritoriul Ucrainei și nu departe de punctul de trecere, pe un drum ce ducea spre Republica Moldova, a încercat să intre în mod fraudulos în țară. Acțiunile bărbatului au fost monitorizate de patrula Poliției de Frontieră, acesta fiind reținut la scurt timp.

În prezent pe numele tânărului a fost pornită o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată și transmisă Serviciului Vamal, întru continuarea cercetărilor și stabilirea valorii acesteia.

Cel de-al doilea tânăr a fost depistat de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Tocuz”, la doar 200 metri de linia de frontieră. Cazul a avut loc ieri, 21 martie curent, urmare a unui schimb de informații cu grănicerii ucraineni. Din spusele persoanei reținute, fără acte de identitate, s-a aflat că este cetățean ucrainean în vârstă de 23 de ani. Acesta și-a justificat ilegalitatea comisă prin faptul că își pierduse actele de identitate și călătorie.

Tânărul este reținut pentru 72 de ore, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii adevăratei identități.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...