Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi ține azi un discurs la Strasbourg despre corupția în funcții guvernamentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, se va deplasa luni la Strasbourg, pentru a susține un discurs în cadrul conferinței la nivel înalt a GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei, informează Agerpres.

În cadrul evenimentului vor fi abordate teme precum prevenirea corupției în funcții guvernamentale de top și în agențiile de aplicare a legii.

Evenimentul va marca lansarea celei de-a cincea runde de evaluare a GRECO, în care vor fi monitorizate măsurile pe care le aplică statele pentru a preveni și combate corupția în funcții precum șefi de stat, șefi ai guvernului central, membri ai guvernului central (miniștri), precum și alte persoane numite politic care exercită funcții de conducere importante, cum ar fi viceminiștrii, secretarii de stat, șefii și membrii birourilor private ale miniștrilor și înalte oficialități politice.

La conferință vor mai lua cuvântul, printre alții, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, procurorul general al Ciprului, raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe teme privind corupția, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă și președintele organizației Transparency International.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...