Un hoţ a spart o maşină şi a furat bunuri, dar a fost văzut de un poliţist care stătea la balconul casei sale

Un tânăr de 18 ani, care a deteriorat parbrizul unui automobil și a sustras o geantă, a fost reţinut sâmbătă datorită unui inspector de patrulare, care l-a observat pe infractor alergând, de la balconul propriului apartament. Poliţistul se afla în afara orelor de serviciu, când a observat cum două persoane alergau cu o geantă în mână, iar alt bărbat din urma lor.

Ofițerul de patrulare și-a dat seama că este vorba de o infracțiune și a reacționat prompt, îndreptându-se spre acele persoane.

În scurt timp, a reușit să rețină pe unul dintre bărbați și imediat a solicitat la fața locului cel mai apropriat echipaj de patrulare și grupa operativă din sectorul Buiucani pentru documentarea cazului.

În urma cercetării la locul faptei, s-a dovedit că persoana reținută este un tânăr de 18 ani, care a deteriorat parbrizul unui automobil și a sustras o geantă în care se aflau bunuri materiale. Incidentul a avut loc pe strada Liviu Deleanu din capitală, unde a fost parcat automobilul.

Astfel, poliția cercetează cazul și urmează de a fi identificat și celălalt suspect. Tânărul nu se află la prima abatere de lege, el a mai fost anterior judecat pentru infracțiuni similare. Dacă va fi găsit vinovat pentru furt, acesta riscă o amendă de la 325 00 de lei până la 67 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă şoferilor să doteze automobilul cu un sistem de alarmă, să verifice dacă geamurile sunt închise atunci când părăsesc automobilul, să nu păstreze bunuri de valoare la vedere în automobil, iar pe timp de noapte să parcheze automobilul în locuri special amenajate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.