De la 15 ani de închisoare pentru procurori și judecători! „Partidul Nostru” și-a vociferat scopurile sale de bază

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătorii, procurorii și alți reprezentanți ai organelor de drept ar risca sancțiuni de până la 15 ani de pușcărie pentru luare de mită. Modificarea Codului Penal în acest sens și-o propune „Partidul Nostru”, membrii căruia sunt hărțuiți pe nedrept la comandă politică. Prevederea se regăsește în Rezoluția Congresului V extraordinar al „Partidului Nostru”.

Totodată, membrii formațiunii au informat că pregătesc o inițiativă legislativă în privința „furtului miliardului”, astfel ca banii să fie întorși de „cei care au jefuit băncile din Moldova” și „acei legislatori care au votat în favoarea convertirii banilor furați în datorie de stat”, fapt pentru care va începe consultările cu cetățenii.

Formațiunea insistă pe depolitizarea instituțiilor de stat și preluarea de către opoziție a controlului asupra Procuraturii Generale, CEC, CCA și Curții de Conturi, considerând că actualmente „Moldova se află sub controlul deplin al grupului oligarhic, adică al Partidului Democrat, condus de președintele său, care și-a distrus toți oponenții ca să obțină controlul țării”, iar eliberarea țării de acesta și curățarea structurilor de stat de acoliții săi este „o condiție a dezvoltării normale a țării”.

În context, formațiunea cere alegeri parlamentare anticipate și consideră că „opoziția ar trebui să se opună în comun intenției de a introduce în Republica Moldova sistemul electoral uninominal sau mixt”. „Scopul acestei „reforme”, inițiată de către Partidul Democrat, constă în compromiterea și ruinarea partidului, ca bază a sistemului politic, pentru a menține la putere conducătorii clanurilor oligarhice. Astăzi, partidele care se opun acestei „reforme” reprezintă voința a circa 90% din alegători. Minoritatea încearcă într-un mod grosolan să se impună în fața majorității”, se arată în Rezoluția Congresului.

În acest sens, membrii partidului s-au adresat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu solicitarea de a opta pentru „menținerea actualului sistem electoral pentru alegerea deputaților în Parlament”. Tot lui Igor Dodon, formațiunea i se va adresa cu un proiect de lege care va impune aleșii poporului să își respecte obligațiunile, nu ar permite trecerea lor dintr-un partid în altul și ar sancționa deputații care o fac.

„Partidul Nostru” consideră că persecuția brutală a membrilor săi arată că formațiunea politică este cea de care regimul de guvernare se teme cel mai mult. În context, membrii PN au cerut încetarea imediată a urmăririi liderului lor, Renato Usatîi, eliberarea din arest a activistului Felix Grinku și stoparea persecuției primarilor și consilierilor PN din teritoriu.

Independent.md precizează că „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, și-a desfășurat azi lucrările celui de-al V-lea Congres extraordinar al formațiunii, la care au participat circa 850 de delegați din toată țara, dar și oaspeți de peste hotare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...