(foto) Natalia Litvinenco – tânăra din Republica Moldova care a cunoscut succesul în Cluj-Napoca

2
Foto: cluj.ro

Natalia Litvinenco este o tânără în vârstă de 29 de ani din Ungheni, Republica Moldova. Aceasta s-a mutat în urmă cu un an în Cluj-Napoca, iar această schimbare i-a adus numai beneficii pe plan profesional. Aici, în inima Ardealului, Natalia, alături de soţul ei, a reuşit să pună pe picioare o afacere apreciată de clujeni, menționează cluj.ro.

Primul job pe care l-a avut Natalia a fost la 15 ani, atunci când își ajuta verișorul care avea o afacere de succes. Niciodată nu s-a gândit că avea și ea o afacere: „Îmi place să muncesc, iar perseverența și implicarea atât a mea cât și a soțului meu ne-au determinat să trecem la o altă etapă a carierei noastre, indiferent câtă muncă presupunea acest proces. Și asta s-a și întâmplat. Acesta este motivul pentru care am ajuns aici”.

 

Photo Credit: Facebook/Clujana Festa
Photo Credit: Facebook/Clujana Festa

 

Începe fiecare dimineață cu zâmbetul molipsitor și îmbrățișarea caldă a băiețelului său, după care realizează toate sarcinile împreună cu soțul său și mărturisește că o zi reușită este cea în care reușește să împartă bucurie cu clienții săi.

Alături de soțul său, Natalia a reușit să își inițieze propria afacere – o sală de evenimente „Clujana Festa”. Ideea le-a venit în momentul în care au decis să se mute în România, asta după soțul Nataliei a primit o oferă de la angajatorul său. Inițial trebuiau să se stabilească la București, unde planificau să deschidă un restaurant, dar întâmplarea a făcut ca cei doi să ajungă la Cluj. Din întâmplare au văzut un anunț de închiriere a sălii pe care ulterior au ajuns să o gestioneze, iar întregul proces s-a petrecut într-un timp extrem de scurt. Împreună cu un partener au văzut locația, iar în următoarea săptămână au semnat deja contractul.

 

 

„Trăind într-o lume a tehnologiei, a oamenilor care în fiecare zi uită să-și vorbească, o lume în care cărțile nu mai sunt din hârtie, doream să retrăiesc sentimentul acela de ospitalitate, căldura cu care poți fi primit, cu mâncare făcută în casă și o vorbă bună. Nu contează dacă ai un restaurant sau un magazin, în ambele cazuri poți fi o gazdă minunată și sinceră”.

Natalia susține că pentru a devenit un antreprenor a trebuit să citească diferite cărți de business, de management etc. diferite metode, reguli și principii de urmat pentru a avea success: „Toate sfaturile sunt importante, dar trebuie să știi să alegi ceea ce este potrivit pentru afacerea ta, să personalizezi și să te diferențiezi în felul tău. În cazul nostru, am ales să fim noi, să fim sinceri, naturali să fim binevoitori așa cum ne place nouă. Muncim cu drag și cu multă dăruire. Oamenii apreciază căldura cu care sunt primiți, se simt bine și decid singuri să se întoarcă la noi”.

Recent a deschis și un butic de bijuterii – „Ana Popova”. Natalia a cunoscut acest brand acum 5-6 ani și s-a îndrăgostit de creațiile extraordinare care înfloresc din mâinile unei femei minunate.

 

 

A fost ideea la care tânjea încă din vremea când era studentă, iar achiziționarea unei astfel de frumuseți era cam greu de realizat, dat fiind faptul că erau cam scumpe. Atunci și-a spus că va deschide un magazin. „Ana Popova” pentru ca să le aibă pe toate: „Peste ani și ani, ideea de a aduce în România acest concept a surâs tuturor. Și iată că în cele din urmă dorința mea s-a materializat”.

Are multe idei frumoase, care pot fi puse în aplicare, însă crede cu tot sufletul că toate se întâmplă la momentul potrivit.

 

Photo Credit: cluj.ro
Photo Credit: cluj.ro
Photo Credit: Facebook/Clujana Festa
Photo Credit: Facebook/Clujana Festa
Photo Credit: Facebook/Clujana Festa
Photo Credit: Facebook/Clujana Festa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente