Președintele Dodon reacționează la reținerea primarului Cimpoeș: „Condițiile reținerii trezesc semne de întrebare”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon se arată „extrem de îngrijorat” față de reținerea primarului orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, de procurorii PCCOCS chiar din cabinetul de serviciu fiind acuzat de neglijență în serviciu.

Șeful statului spune că reținerea lui Cimpoeș trebuie analizată cu atenție, deoarece „condițiile reținerii trezesc semne de întrebare”.

„Valentin Cimpoeș face parte dintr-un partid de opoziție și este cunoscut precum un critic înflăcărat al guvernării de la Chișinău. Este inacceptabil ca liderii guvernării să recurgă la proceduri penale împotriva liderilor locali. Voi monitoriza atent acest caz. În calitate de garant al Constituției, nu voi permite acte de samavolnicie împotriva cetățenilor Republicii Moldova”, a reacționat președintele Dodon.

Amintim că, primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, a fost reținut, vineri, de procurorii PCCOCS chiar din cabinetul de serviciu fiind acuzat de neglijență în serviciu. În speță, primarul este acuzat că nu și-ar fi executat sarcinile în cazul unei familii de romi din localitate în care tatăl își hărțuia, inclusiv sexual, fiica minoră. Potrivit procurorului de caz, Lilian Bacalîm, primarul care este autoritate tutelară trebuia să acționeze imediat, ceea ce nu s-a întâmplat însă. Totuși, acesta nu a putut explica foarte clar de ce de acest caz nu s-a ocupat poliția.

Citește și: Primarul de Basarabeasca, reținut pentru neglijență în serviciu! Alesul este acuzat că nu a curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său

Solicitat de Independent.md, Lilian Bacalîm a confirmat faptul reținerii primarului Valentin Cimpoeș într-o cauză penală deschisă în 2017 pentru „neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către o persoană publică a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente”. Astfel, în opinia acuzatorului de stat, inacțiunile primarului au dus la violare, abuz sexual și abandonarea domiciliului de către o minoră, în urma acțiunilor întreprinse de către tatăl său. Mai mult, tatăl minorei născute în 2002 și-ar fi exploatat sexual fiica în perioada anilor 2015 – septembrie 2016, aceasta fiind violată de patru bărbați maturi.

Citește și: Detalii în cazul reținerii primarului Cimpoeș! Usatîi: O comandă politică în ajunul Congresului „Partidului Nostru”

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, președinte al „Partidului Nostru”, membru al căruia este și primarul de Basarabeasca, apreciază că Cimpoeș a fost reținut în cadrul unui dosar inventat la comandă politică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...