The New Yorker: Donald Trump a folosit muncitori români la un club luxos de-al său

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Potrivit unor informaţii din presa americană, la unul dintre cluburile sale luxoase ale lui Donald Trump au lucrat muncitori sezonieri care veneau în principal din România sau Haiti. Concret, vorbim despre clubul Mar-a-Lago, din Palm Beach, scrie The New Yorker. Publicaţia citeză o mărturie a unui angajat al resortului luxos, potrivit căruia angajaţii ar fi fost inclusiv români.

Donald Trump a avut un discurs în favoarea limitarii sosirii de muncitori straini calificati. Iata insa ca, atunci cand vine vorba despre personalul sezonier angajat in industria hoteliera, Donald Trump nu scoate niciun cuvant. Ba chiar pare sa profite de acest lucru, cum este cazul clubului sau din Palm Beach, Mar-a-Lago, scrie realitatea.net.

Chiar Donald Trump afirmase la un moment dat ca „a gasi ajutor in Palm Beach in plin sezon este aproape imposibil”. Cei 64 de angajati straini care spala vasele, gatesc, fac curatenie si se ocupa de gradinarit la Mar-a-Lago nu vor primi nicio majorare de salarii in acest an.

Cei 64 de angajati straini care spala vasele, gatesc, fac curatenie si se ocupa de gradinarit la Mar-a-Lago nu vor primi nicio majorare de salarii in acest an. Potrivit unui cotidian local, acestia ar fi platiti cu 10 – 13 dolari pe ora.

Majoritatea angajatilor provin din doua tari: Haiti și Romania, scrie New Yorker, care citează un angajat de la luxosul club. „E un fapt comun în Florida de Sud”, spune cineva care lucrează la Mar-a-Lago.

„Dar el e președintele și trebuie să dea exemplu. Indiferent de ce spun – nu putem găsi oameni doar pentru șase luni – vrăjeala. Daca plătesti un salariu decent, vei gasi oameni sa munceasca”, adauga el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...