15:10:23 16.04.2024
Stiri

Vladimir Putin INTERZICE ONG-urile străine considerate „indezirabile"

Știri 24.05.2015 17:02 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
Vladimir Putin INTERZICE ONG-urile străine considerate „indezirabile politico.com


Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege denunțată de apărătorii drepturilor omului care permite autorităților să interzică organizațiile neguvernamentale străine instalate în Rusia, considerate „indezirabile" de către stat, a anunțat Kremlinul, potrivit France Presse şi Agerpres.

Textul, votat marți de deputați și miercuri de senatori, „prevede că organizații neguvernamentale străine sau internaționale, a căror activitate reprezintă o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Federației Ruse, a capacității de apărare a țării sau a securității guvernului, să poată fi declarate indezirabile", amintește președinția rusă într-un comunicat.

Legea a fost prezentată de către susținătorii săi drept „o măsură preventivă" necesară după impunerea, anul trecut, de către Occident a unor sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene. Legea dă autorităților ruse posibilitatea să interzică ONG-urile străine în cauză și să-i urmărească în justiție pe angajații acestora, ei riscând până la șase ani de închisoare sau interdicția de intrare pe teritoriul rus. Legea permite inclusiv blocarea conturilor bancare ale organizațiilor vizate.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat proiectul de lege, calificat de către Amnesty International drept „ultimul capitol din represiunea fără precedent împotriva organizațiilor neguvernamentale".


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md