Distrugătorul USS Donald Cook sosește în Marea Neagră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Distrugătorul american lansator de rachete USS Donald Cook sosește în Marea Neagră, a declarat sâmbătă agenției oficiale ruse TASS o sursă din Statul Major al Flotei Ruse la Marea Neagră.

Aceasta este a doua navă americană care se îndreaptă acum spre Marea Neagră, după distrugătorul USS Ross.

„Distrugătorul american Donald Cook se pregătește să treacă prin Strâmtorile Dardanele și Bosfor. Cu câteva ore înainte, distrugătorul USS Ross a intrat în Marea Neagră”, a precizat această sursă.

Cele două distrugătoare sunt echipate cu sisteme antirachetă de tip Aegis și rachete de croazieră Tomahawk, în special.

Anterior, Flota a 6-a americană a anunțat într-un comunicat intrarea în Marea Neagră a distrugătorului USS Ross, dar nu și sosirea USS Donald Cook, notează TASS.

Cele două distrugătoare sunt echipate cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.

Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux.

De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...