Theresa May: Nu este corect ca guvernele să le spună femeilor cum să se îmbrace

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul britanic Theresa May a afirmat miercuri că nu este corect ca guvernele să le spună femeilor cum să se îmbrace, după ce marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, în premieră, că angajatorii le pot interzice angajaţilor să poarte simboluri religioase vizibile, relatează Reuters.

„În ţara noastră avem o puternică tradiţie a libertăţii de exprimare, este dreptul tuturor femeilor să aleagă cum să se îmbrace şi nu intenţionăm să legiferăm în legătură cu acest aspect”, a declarat Theresa May, rugată să comenteze subiectul, conform Agerpres.

Ea a menţionat că „sunt şi momente când este just să se ceară scoaterea vălului, ca de exemplu la controalele de securitate de la frontiere sau poate la tribunal, iar instituţiile individuale pot adopta propriile lor politici, dar nu este treaba guvernelor să le spună femeilor ce pot şi ce nu pot să poarte”.

Decizia de marţi a Curţii de Justiţie a UE, care se aplică atât vălului islamic care acoperă părul – hijab – cât şi altor simboluri religioase vizibile, a declanşat un val de critici din partea militanţilor pentru drepturile omului şi a liderilor religioşi, notează agenţia de presă britanică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...