(video) O companie de hosting din Moldova a prejudiciat o televiziune din Franța cu 14,5 milioane de euro

photo_2017-03-15_15-26-07

Ofițerii de poliție au efectuat astăzi, 15 martie, percheziții la o companie prestatoare de servicii de hosting. În cadrul investigațiilor, forțele de ordine au stabilit că un grup de persoane care gestionează compania prestatoare de servicii de hosting au creat o schemă infracțională prin care erau încălcate drepturile exclusive de difuzare și retransmitere a evenimentelor sportive a unui post de televiziune francez.

Astfel, compania prestatoare de servicii de hosting a creat două site-uri pe teritoriul Republicii Moldova, prin intermediul cărora retransmit ilegal în rețeua globală internet meciurile de fotbal din Campionatul Angliei (Barclays Premier League), meciurile de fotbal din Campionatul Franței, meciurile de rugby din cadrul Campionatului Național al Franței Top 14, Campionatul mondial de Formula 1.

De asemenea, compania se eschivează de la plata impozitelor, prejudiciind bugetul statului în proporții deosebit de mare.

Persoanele care gestionează compania de servicii de hosting au cauzat companiei franceze un prejudiciu în proporții deosebit de mare, în valoare totală de 14 544 000 de euro.

La moment, ofițerii de investigații efectuează percheziții și la domiciliile persoanelor care administrează compania.
Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de la 3 la 5 ani

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente