Detalii despre reținerea ministrului Grama; Ar fi luat mită pentru a înstrăina terenuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eduard Grama ar fi fost parte a unei scheme de înstrăinare a unui teren ce aparținea Colegiului de Viticultură și Vinificație din Stăuceni. Acesta ar fi luat mită, iar în schimbul banilor ar fi promis să ajute persoanele care pretindeau la teren.

Informațiile au fost oferite în cadrul unui briefing de presă de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. El a precizat că banii au fost primiți de la conducerea Colegiului de Viticultură și Vinificație. Morari a refuzat să spună, însă, care este suma pe care a pus-o în buzunar Eduard Grama. Nici alte detalii pe marginea reținerii lui nu a oferit. A precizat doar că funcționarul este audiat și la această, oră iar procurorii urmează să decidă dacă vor cere sau nu mandat de arestare pe numele lui Grama.

În această dimineață, ofițerii CNA au descins la biroul și domiciliul ministrului Agriculturii. De acolo au ridicat mai multe documente care vor servi drept probă în dosar.

Această cauză penală a fost deschisă anul trecut dar expediată recent în judecată. Anterior au fost reținute alte 12 persoane, dintre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi. Toți au fost învinuiți că ar fi pus la cale o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău.

Totul ar fi funcționat în felul următor: învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane. Pentru a obține ce și-au dorit, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...