(VIDEO) Gherghe Bălan, impus de către jurnaliştii de la Chişinău să răspundă în română, după întrevederea cu „oficialii” transnistreni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului, Gheorghe Bălan, a fost impus de către jurnaliştii de la Chişinău să răspundă în limba română, la o întrebare adresată în limba rusă, după întrevederea avută, marți, la Chișinău, cu reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev.

Bălan a fost întrebat, în limba rusă, despre consecinţele ce ar putea urma, dacă Chişinăul va decide să instaleze control vamal comun cu Kievul la Cuciurgan.

Citește și: Evoluția dialogului politic Chișinău-Tiraspol, discutată în capitală. La ce consens au ajuns Bălan și Ignatiev

Oficialul a început să răspundă jurnaliștilor din regiunea trnsnistreană în limba rusă, lucru cu care jurnaliștii de la Chișinău nu au fost de acord.

Jurnaliștii l-au rugat pe Bălan să răspundă în limba română, întrucât „oficialul” transnistrean nu a dorit decât să vorbeacă în limba rusă cu jurnaliștii de la Chișinău.

Cum a decurs scena, vedeți în materialul video de mai jos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...