Mai multe produse lactate pentru copiii din grădiniţe: Iată campania socială lansată astăzi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 4 tone de poduse lactate (lapte, chefir, brânză, unt) vor fi donate pentru circa 10 mii de copii din 88 de grădinițe și 19 centre de plasament din raioanele Criuleni, Dubăsari și Strășeni. Astfel, meniul fiecărui copil va fi îmbogățit cu circa 450 grame de produse lactate.

Acţiunea va avea loc în cadrul celei de-a IV-a ediții a Campaniei sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, lansată astăzi de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu partenerul – Asociația Națională a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate LAPTE.

Ceremonia de lansarea a avut loc în orașul Criuleni la grădinița „Spicușor”. La eveniment a participat ministrul Agriculturii și Industriei Aliemntare, Eduard Grama, președinții raioanelor Criuleni – Iurie Andreuța, Dubăsari – Grigore Policinschi și Strășeni – Mihai Popa, directorul executiv al Asociației Producătorilor și Prelucrătorilor de Lapte și Carne, Carolina Linte, conducerea grădiniței „Spicușor”, părinți, copii, precum și reprezentanții mass-media.

În discursul său, ministrul Agriculturii a mulțumit celor care fac posibilă continuitatea Campaniei sociale.

„Subliniez faptul că, în timpul apropiat, vom realiza o altă ediție a Campaniei „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, în care vom livra cu ajutorul partenerilor ministerului, sucuri, conserve, dulciuri, precum și alte produse. Copiii Moldovei trebuie să cunoască gustul și calitatea produselor autohtone!”, a menționat ministrul Eduard Grama.

De menționat că, la prima, a doua și a treia ediție a campaniei, copiii din grădinițele și centrele de plasament din municipiul Chișinău, Soroca, Drochia, Râșcani, Cahul, Taraclia, Basarabeasca și Cantemir au beneficiat de donații de fructe, legume și produse de patiserie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...